Sundt og miljøvenligt legetøj til dit barn

Som forælder ønsker du naturligvis kun det bedste for dit barn, og det inkluderer også det legetøj, de leger med. Desværre er ikke alle legetøjsprodukter lige sunde eller miljøvenlige. Derfor har vi hos Tiny Humans samlet nogle tips til, hvordan du kan vælge de sundeste og mest miljøvenlige legetøjsprodukter til dit barn.

 

Vælg legetøj, der er lavet af naturlige materialer🌳

Når du vælger legetøj til dit barn, kan det være en god idé at vælge legetøj, der er lavet af naturlige materialer som træ, rattan, hør eller økologisk bomuld. Disse materialer er i højere grad mere miljøvenlige og nedbrydelige, hvilket betyder, at produkter lavet af disse materialer vil have en mindre påvirkning på miljøet.

Trælegetøj er et godt valg, da det er stærkt, holdbart og kan modstå hård behandling. Trælegetøj er også godt for dit barns sundhed, da det ikke indeholder de skadelige kemikalier, som kan findes i nogle plastiklegetøjsprodukter. Derudover kan trælegetøj også hjælpe med at udvikle dit barns finmotorik og evnen til at tænke og lære på en mere kreativ måde.

Økologisk bomuld er en anden god mulighed, da det ikke er blevet behandlet med kemikalier og pesticider under dyrkning. Dette betyder, at økologisk bomuld er blødere og mere skånsomt for dit barns hud. Det er også bedre for miljøet end konventionelt bomuld, da det ikke forurener miljøet med kemikalier og pesticider.

Alt i alt er legetøj lavet af naturlige materialer et godt valg, da det er sundt for dit barn og bedre for miljøet. Hos Tiny Humans finder du et stort udvalg af legetøjsprodukter, der er lavet af naturlige og gode materialer, så du kan føle dig tryg ved at give dit barn det bedste og sundeste legetøj. Dette kan eksempelvis være vores bideringe og suttesnore, som alle er lavet af BPA-frit silikone, ubehandlet træ og naturligvis økologisk bomuld💚

Undgå legetøj med PVC og BPA

PVC (polyvinylchlorid) og BPA (bisphenol A) er kemikalier, der ofte bruges i plastiklegetøj for at gøre det blødt og fleksibelt. Desværre er begge stoffer blevet knyttet til en række sundhedsmæssige problemer, især når det kommer til børn.

BPA er blevet knyttet til hormonforstyrrelser og kan påvirke børns hjerner og reproduktive systemer. PVC kan indeholde giftige stoffer som bly og phthalater, der kan påvirke børns helbred negativt.

Derfor er det vigtigt at undgå legetøj, der indeholder PVC og BPA. Du kan gøre dette ved at læse mærkaterne og undgå plastiklegetøj, der indeholder disse kemikalier.

Du kan læse mere om de to kemikalier hos Miljøministeriet her. 💚

Vælg legetøj, der fremmer kreativitet og fantasi🧸

Børns fantasi og kreativitet er en vigtig del af deres udvikling, og legetøj kan spille en stor rolle i at fremme dette. Når du vælger legetøj til dit barn, er det derfor en god idé at overveje, om det er designet til at stimulere fantasien, kreativiteten og mindst ikke deres sociale færdigheder.

Legetøj, der fremmer kreativitet og fantasi, kan være alt fra tegne- og maleudstyr til byggesæt og rollelegelegetøj. Fælles for dette legetøj er, at det giver børnene mulighed for at bruge deres fantasi og skabe deres eget univers og historier.

Når du vælger legetøj, der fremmer kreativitet og fantasi, er det også vigtigt at overveje, om det er designet til at være åbent og alsidigt. Dette betyder, at legetøjet ikke har en bestemt måde at bruges på eller en bestemt historie at følge, men i stedet kan bruges på mange forskellige måder og give børnene mulighed for at skabe deres egne historier og universer.

Bamser og dukker kan være en god idé til at fremme fantasi, i form af leg, men også udvikle barnets sociale færdigheder. Dukker og bamser bliver hurtigt en trofast ven i barndommen, og vil være en sikkerhed for barnet i uvante og utrygge situationer. Derfor kan bamser og kludedukker være med til at udvikle barnets sociale færdigheder, men også være et sikkerhedsnet.

Hos Tiny Humans kan du finde søde kludedukker som kan være med til at være barnets trofaste ven igennem livet og alle de oplevelser de møder. Vores kludedukker er lavet af økologisk hør, fiber og bomuld, så kan du være tryg ved jeres nye ven for livet💚

 

Vi håber at disse tips kan være brugbare i at finde sunde og mindst ikke miljøvenligt legetøj til dit barn. Hos Tiny Humans finder du et stort udvalg af miljøvenligt babylegetøj og børneværelse interiør, der opfylder alle disse kriterier. Vi er stolte af at tilbyde produkter, der er både sunde for dit barn og samtidigt er miljøvenligt🌳💚

Tilbage til blog