Indretning af et børnevenligt hjem

Indretning af et børnevenligt hjem

Indretning af hjemmet, når man har børn, kan være en stor udfordring. På den ene side skal hjemmet være sikkert og funktionelt for børnene, men på den anden side ønsker man også at holde hjemmet pænt og indbydende for både børn og voksne. Heldigvis er det muligt at skabe en balance mellem disse to ting. Her er nogle tips til, hvordan man kan indrette hjemmet til at være børnevenligt, sjovt og samtidigt indbydende for de voksne🏡

👶 Skab flere legemuligheder: Børn elsker at lege, så sørg for at give dem masser af muligheder for det.

🫙 Gør plads til opbevaring: Børn har tendens til at samle ting op, så det er vigtigt at have god opbevaring til legetøj, bøger og andre ting, så man kan holde styr på rod og gøre det nemt for børnene at finde det, de har brug for.

🐻 Indret med børnevenlige møbler: Børn kan være hårdhændede med møbler, så vælg møbler, der er robuste og nemme at rengøre. Det kan være møbler lavet af rattan/fletmaterialer der både er modstandsdygtige og nemt kan tørres af med en fugtig klud.

🎨 Gør hjemmet farverigt og livligt: Børn elsker farver, så sørg for at indrette hjemmet med farverige vægge, tekstiler og dekorationer. Det kan eksempelvis gøres med vores store og flotte luftballon eller vores blomst dekorationer til væggene.

Ved at følge disse tips kan man indrette hjemmet til at være både børne- og forældre venligt - det er balancegangen som er det vigtigste💚

 

Hvilke farver skal der være på børneværelset?

Det kan være svært at vælge hvilke farver og mønstre der skal være på børneværelset. Det er dog vigtigt at tænke over farverne, når man indretter et børneværelse, da farverne kan have en stor påvirkning på børnene både følelsesmæssigt og mentalt. Der er ingen fast regel for, hvilke farver der skal være på et børneværelse, men her er nogle overvejelser, man kan gøre sig, når man vælger farver til et børneværelse🎨 

🌳 Brug naturfarver: Hvis man ønsker et roligt og afslappende miljø, kan man vælge at bruge naturfarver. Det kan være godt til et soveværelse, da det kan skabe en ro og indbyder til leg og kreativitet. Naturfarver kan blandt andet komme ved tilføjelse af rattan/fletmaterialer ind i børneværelset.

🧡 Brug beroligende farver: Farver som blå, grøn og lavendel kan hjælpe med at skabe en følelse af ro og afslapning, hvilket kan være godt for børnene, når det er tid til at sove eller hvis de er stressede.

🚀 Matche med børns interesse: Børn kan have stærke følelser omkring farver, især hvis de er knyttet til noget som de interesserer sig for.

Det er vigtigt at huske på at børns smag og præferencer kan ændre sig over tid, så det er en god idé at tænke over hvordan man nemt kan skifte farverne, hvis det ønskes senere. Det kan være at maler væggene i neutrale farver og tilføje farver i form af tekstiler, malerier eller andre dekorationer, så det er nemt at ændre looket i rummet💚🌳

Tilbage til blog